Световноизвестният цигулар и диригент Шломо Минц гостува в България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изключителният цигулар Шломо Минц е гост в студиото на "Култура.БГ". Той е в България за два концерта на 11 и 12 октомври в зала "България" със Софийската филхармония, на които ще е солист и диригент.

Шломо Минц: "Несъмнено пандемията удари обществото във всяка възможна форма, тя все още е тук с разрушителни резултати. Но смятам, че не е решение да седиш вкъщи, да бъдеш депресиран, въпреки че разбирам пълното влияние на депресията. Въпросът е как да излезем от ситуацията. Мисля, че основната цел на музиката не се е променила - тя е обективна, съществувала е както по време на война, така и в пандемия, изобщо по всяко време. Тя оказва изключително влияние на хората.

Това, което е водещо в живота ми, е една фраза от Стария завет- младият, все още не станал цар, Давид, който свирел на цигулка за царя, защото по този начин променял настроението му от лошо в добро и това обяснява всичко. Ние сме в състояние, като използваме всички възможни средства - дигитални, съвременни - да променим лошото настроение на царя.

Ние също сме човешки същества и се превъплащаваме, ставаме част от общата хармония".

Вижте целия разговор с изключителния музикант във видеото.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад