Търси се нова майка

Уж всички са едно семейство, но внимането се променя от нови грижи...

Търси се нова майка
За продукцията

Телевизионна новела

Сценарий: Олга Кръстева
Режисьор: Магда Каменова
Оператор: Барух Лазаров
Музика: Филип Павлов
Текст на песните: Тодор Кръстев

В ролите: Митко Москов, Ирен Кривошиева, Ицхак Финци, Тодор Кръстев, Жоржета Чакърова, Рашко Младенов, Лили Енева, Емануела Шкодрева, Георги Белчовски, Траян Янков и др.

СЮЖЕТ

Малкият Петьо се чувства самотен след раждането на сестричката си. Баща му е летец и често отсъства, а цялото внимание на майка му е насочено към бебето. Петьо непрекъснато се съобразява с новия член на семейството, но се чувства все по-самотен и пренебрегван. С тъга си спомня за веселите игри с мама и чудните приказки, които тя му е разказвала преди. Сега тя няма време, заета е с грижи за бебето, а Петьо е вечно наказан да стои на стълбището, където общува с жителите на блока.

Така биологът Марин му подарява морско свинче, което момчето настанява в бебешката количка. Естествено, след реакцията на майка му, този опит за близост приключва. Свинчето е върнато в зоомагазина, а Петьо се сгушва в стария гардероб на тавана и се унася в мечти.

Някъде там, на слънчева поляна той е с любимия си вуйчо, който му позволява всичко, за да се чувства щастлив и свободен.

В този магически свят детето търси друга майка - среща различни жени, съседки от блока, но не одобрява нито една от тях. Накрая се озовава във вълшебен самолет, където отново среща своята истинска майка такава, каквато я помни. В този момент Петьо е събуден от тревожните гласове на родителите си, които го търсят...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад