Татяна Дончева: По-вероятно е да има предсрочни избори, отколкото да няма

Предаване: Панорама, 23.04.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"По-вероятно е да има предсрочни избори, отколкото да няма. По-добрият вариант заради стратегическите цели, които партиите на протеста преследват е да има правителство до Нова година, то да се справи с определени задачи и да се отиде на избори след Нова година", заяви Татяна Дончева от "Изправи се! Мутри вън!" в "Панорама"


Тя отбеляза, че целта не е да кадрува парламента, а да реши въпроси по отношение на съдебната система. "Ако ние използваме рационално времето, бихме моли да направим промени в съдебната система, които наистина ще оправдаят макар и кратък живот на парламента и ще ни дадат добра стартова позиция и ако нашата формация бъде техен двигател, ние като партия ще бъдем убедителни за избирателите като двигатели на промяна и като двигатели на промяна и като хора които имат капацитет да творят сериозни решения", коментира Дончева.


Тя заяви още: "ГЕРБ приемайки закона за публичните предприятия миналата есен, ГЕРБ е извратил прилагането на закона. И така например в най-сериозните български болници, вместо болнична управа от уважавани български лекари сме стигнали до управа от милиционери от Симеоново и икономисти. Че трябва да има юристи, икономисти в бордовете, да, но в никакъв случай не по този начин. Стига се до това преназначаване на всякакви кадри в държавата и правене на псевдо-конкурси".

 

"Икономическата криза е родена от практиката на ГЕРБ, да поверява на определени приближени на подземния свят концесии, поръчки, проекти за саниране", обяви още Дончева в студиото на "Панорама".

 

Тя коментира предложението на Даниел Митов за премиер така: "Прекрасно подбран за министър - председател, предназначен да създаде благовиден образ за нашите европейски и проатлантически партньори и нищо повече."

 

Татяна Дончева заяви: " До края на този парламент, дори той да работи до Нова година, до юни, партията ни няма да се пропука. Групата ни е интересна, трудна за сглобяване, но няма да се пропука до края на парламента, когато и да е той."

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад