Татяна Дончева: При всички случаи ще се създаде конституционен прецедент

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Нищо не следва - ако искат, ще включат кабинета в дневен ред, ако не искат - няма. Ще водят някакъв спор не знам колко време, дали трябва да се гласува или не. Защо е необходимо това - не знам, както не знам защо им беше необходимо това в последния месец, но все пак го направиха, каза Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме!" на влизане в парламента.

"Кандидатът за премиер отива излъчен, подписва декларации да поема ангажимент, че ще състави правителство, че отговаря на изискванията за това. Тук не е иди ми - дойди ми, не сме на Женския пазар. Имаше 1000 индикации, че на някои хора това им е театър, кино, сценарий или поредно предаване", обясни тя.

"При всички случаи ще се създаде конституционен прецедент. Пише ли в Конституцията, че кандидатът внася кабинета при президента и президентът го внася в парламента за гласуване? Когато президентът е внесъл за гласуване кандидатурата на министър-председател и е издал съответния указ, какво става? Ние не сме на партиен конгрес", заяви риторично Дончева.

Според нея писмото за оттегляне на Пламен Николов има значение, но не довършва процедурата.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад