Театър "Азарян" представя "Духът на Гогол и "Мяра за мяра" на Ловешкия театър

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ловешкият театър представя постановките си "Духът на Гогол и "Мяра за мяра" на сцената на театър "Азаря" в София. Гости в студиото на Култура.БГ са техните режисьори Биляна Петрова, която е и директор на театъра в Ловеч, и Крис Шарков.

"Последните 3 години и половина бяха посветени на това да се извърви пътят до София, защото на картата на българския театър Ловеч почти отсъстваше", каза Биляна Петрова и отбеляза, че това гостуване на 18 и 19 ноември е голямо събитие, подвиг.

"Духът на Гогол" е спектакъл, посветен до голяма степен на живота и детството на Николай Василиевич Гогол в търсене на духа на този руски и световен автор. 

"Тази битка с демоните и утвърждаването на вярата в Бога и силата на това необикновено слово, тази битка с гротескното и изкривеното в човеците, която не спира да вълнува Гогол през целия му живот, проявата на демоничното през човеците - ето тази борба изследваме и търсим този дух", посочи Биляна Петрова, която е и режисьор на спектакъла.

Второто представление, с което Ловешкият театър гостува в София, е "Мяра за мяра" на Шекспир.

"От пиесите на Шекспир избрах "Мяра за мяра", въпреки привидната непопулярност, но тя има много специфично място сред шекспироведите", сподели режисьорът Крис Шарков.

Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад