Театралните пространства в НДК - каква ще е съдбата им

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според писмото на ръководството на НДК в отговор на покана от Култура.БГ за дискусия по съдбата на театралните пространства в дореца, проблемът не е достатъчно критализиран, за да може един разговор да доведе до добри резултати. Тезата е, че няма две страни, страната е една и това е оцеляването и развитието на българската култура. Другата теза е, че пари няма и ще се види дали ще има... Спектаклите, които се правят в пространството, не могат да покрият елементарни разходи за съществуването на тези пространства, както и че театър "Азарян" и другите нямат статут на културни пространства.

Режисьорът Младен Алексиев посочи като основен аргумент на настоящото ръководства на НДК това, че тези пространства не пълнят зали, въпреки че те категорично не са на загуба и имат своята публика в театър "Азарян". 

"Затвори се пространството ДНК, сега се прави опит да се разчисти репертоарът на театър "Азарян" под предлог, че едва ли тези две места дърпат тази огромна институция надолу. Това е изключително диспропорционален аргумент", отбеляза Алексиев.

Какво още казаха той и Касиел Ноа Ашер за запазването на тези пространства вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад