Теменужка Петкова: Асен Василев никога повече не трябва да е финансов министър и няма да получи подкрепата на ГЕРБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, което Асен Василев изрече по адрес на Мария Габриел, е недопустимо, скандално е. Със сигурност мога да кажа едно: Асен Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър. Никога повече той не бива и няма да получи подкрепата на ПП ГЕРБ. Това заяви в студиото на "Още от деня" заместник-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

"Няма как един мъж да нарече една дама, жена, майка "красивото лице на мафията". Това е човек с достойнство, с репутация, заместник-председател на ЕНП, доскорошен еврокомисар на България и е недопустимо да бъде наречен по този грозен начин. Ние от ПП ГЕРБ няма да допуснем този човек да фигурира в кабинет по какъвто и да е повод", допълни тя.

Според нея подаването на декларации със заявления за несъгласие от участие в правителство с министър-председател Мария Габриел е "организирана акция", която може да бъде определена само по един начин - саботаж.

"Това е очевидно нежелание на ПП-ДБ за съставяне на кабинет с министър-председател Мария Габриел и кабинет с мандата на ГЕРБ. Тези хора трябва ясно да си признаят, че те искат избори - "Продължаваме промяната" и "Демократична България" искат избори", категорична беше Петкова. 

През юни 2023 година Мария Габриел и Николай Денков подписаха декларация за управление на страната за следващите 18 месеца, разделени на два мандата по 9 месеца, припомни тя и подчерта, че:

"Всички министри са информирани за това какво предстои от тук нататък и знае, че ще има такава ротация, дал е своето съгласие, че ще бъде министър."

За нея начинът, по който премиерът Денков подаде оставка на 5 март - без знанието на Мария Габриел и в нейно отсъствие, е показателен и "беше непочтен подход".

Какво още каза заместник-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад