Тодор Тагарев: Не се съмнявам, че Украйна ще възстанови своята територия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След успешната контраофанзива на украинските сили в Харковска област и настъплението на юг, вече всички в Украйна и на Запад са убедени, че окупираните от Русия територии ще бъдат освободени. Това заяви в "Говори сега" бившият служебен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев.

"За мен вече е абсолютно ясно, че Украйна удържа на руската агресия. Въпросът е кога ще възстанови контрола си върху окупираните територии. Въпреки че ситуацията е динамична и не изключвам и нещо непредвидимо да се случи и да ускори този процес, в обичайните сценарии говорим за война, която ще продължи с месеци, а може би и години. Но аз не се съмнявам, че Украйна ще възстанови своята територия. Самият Зеленски е говорил, че за Крим може да се търси дипломатическо решение. За останалите райони въпросът ще се реши с военна сила.", каза той.

Според него докато руската армия издържа на настъпленията, евентуален преврат в Кремъл не е на дневен ред. Ако обаче станем свидетели на паническо бягство като това от Харков или Изюм, може да се прогнозира опит за смяна на властта.

"Трябва да изключим всякакви пожелателни сценарии, при които на мястото на Путин идва един демократично настроен човек. По-скоро това биха били два-три цикъла на смяна на хора, които ще се опитат да възстановят авторитарното управление. Ако някой смени Путин, това ще бъде силовият блок, които са силни в своите имперски стремежи със сталинистки методи.", подчерта проф. Тагарев.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад