Тома Биков, ГЕРБ: Уважаваме закона "Магнитски", трябва да бъдат предоставени доказателства

Предаване: Панорама, 10.02.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние уважаваме закона "Магнитски" и нямаме претенции към него. Внимателно анализираме сигнала, който се дава. Очакваме от партньорите и партньорските служби да предоставят необходимите доказателства, защото в продължение на две години практически нямаме участие нито в управлението, нито у контрола над някакви институции. Това каза в студиото на "Панорама" депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в отговор на въпрос актуализирания списък със санкционирани по закона "Магнитски" български граждани, в който е включен и Владислав Горанов - бивш финансов министър.

"Отворени сме да видим какви са доказателствата. Трябва да бъдат предоставени доказателства, и не само за господин Горанов, а за всички в този списък, защото това е работа на събедната система", подчерта той.

При нас отговорността е персонална, заяви още Биков и допълни, че ГЕРБ няма как да реагира като партия и да даде обратен сигнал, след като Владислав Горанов не е нито депутат, нито министър.

"Ние нямаме проблем да кажем, че някой е сбъркал, и това е причината толкова дълго време да поддържаме добра кондиция и да сме първа политическа сила. Присъда на ГЕРБ може да издава единствено българският избирател", категоричен беше той.

Предизборната кампания на ГЕРБ няма да мине под знака "Магнитски", а "под знака на предизвикателствата, които вече няколко пъти не сме в състояние да откликнем адекватно".

Какво още каза депутатът от ГЕРБ-СДС вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад