Топло за сезона време и в сряда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София - около 1°, а максималните -  между 7° и 14°, в София - около 12°. 

В сутрешните часове в низините и равнините ще бъде с мъгли, които по западното поречие на Дунав и в западната част на Горнотракийската низина ще се задържат почти през целия ден и там максималните температури ще останат малко по-ниски, но в останалата част от страната, където ще духа умерен, на север от планините - временно силен югозападен вятър, се очакват стойности от 9° до 14°.

В планините ще има висока и средна, предимно разкъсана облачност. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 4°.

В четвъртък, около обяд, ще започнат валежи от дъжд, първо в северозападните райони, които през нощта ще обхванат и югоизточните.  Ще остаане топло засезона с минимални температури между 5° и 10° и максимални - между 10° и 15°, по-ниски в западната част от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. 

В петък ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в Южна България и източните райони - значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите още сутринта в Предбалкана, високите полета и Лудогорието, а след обяд и в повечето райони от Югоизточна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, в Източна България и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са почти без дневен ход, в по-голямата част от страната - между 3° и 8°. 

През нощта срещу събота дъждът навсякъде ще премине в сняг. 

В събота валежите ще спрат, а в неделя ще има променлива облачност, в много райони намаляваща до слънчево. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад