"Топлофикация": Ремонтите в “Дървеница” и по ул. “Шишман” са заради старата и амортизираната топлопреносна мрежа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отново се налага ремонт в “Дървеница” заради старата, амортизирана мрежа - за последните 5 години в района са регистрирани над 67 аварии и то по време на отоплителния сезон, а не е приятно да се спира често топлоподаването през зимния сезон. Това каза в студиото на “Денят започва” Росен Флоров - директор на ТР "София Изток”, който коментира част от предстоящите летни ремонти на "Топлофикация" заедно с Росен Тирков - ръководител отдел "Контрол и оценка на инвестиционната и ремонтна дейност”.

“След анализ на авариите и състоянието на топлопреносната мрежа в квартала, предприехме кампания в далечната 2016 година да извършим проектиране на всички трасета в квартал “Дървеница” и да подменим топлопреносната мрежа. След дългия процес на съгласуване с различните инстанции на проектите и даване на разрешение за строеж, стартирахме миналата година, а тази година планираме да завършим ремонтите там”, обясни Флоров.

По думите му жителите на “Дървеница” могат да бъдат спокойни - “следващите 25-30 години там няма да има аварийност и прекъсване на топлоснабдяването” и ще се радват на по-качествена и надеждна услуга.

Според Росен Тирков миналогодишният ремонт в столичния квартал е бил първият етап от общо седем проекта, които трябва да се реализират. Районът е трудно проходим и по време на ремонтните работи се въвежда временна организация на движение, което прави невъзможно всичко планирано да се приключи за една година.

Гостите в предаването коментираха и другия голям ремонт в София, който започва днес - цялостната реконструкция на улица "Цар Иван Шишман”, която ще остави центъра на столицата без топла вода за 5 месеца и поетапно ще бъдат затваряни и отваряни кръстовищата за автомобилно движение.

“Казусът с топлоподаването по ул. “Шишман” е същият като този в кв. “Дървеница” - изключително стар топлопровод - над 40 години. Нормално е да сменим топлопровода след основен ремонт на пътната настилка и инфраструктурата, за да не се окаже след няколко години, че трябва да се извършват основни ремонтни дейности на топлопровода и да разрушим изградената от Столична община инфраструктура”, обясни Росен Флоров.

 

Какво още коментираха представителите на Топлофикация вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад