Трайчо Трайков като очевидец: Полицаи нанесоха побой над момче от протеста посред бял ден

Предаване: Панорама

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трайчо Трайков разказа инцидент от протестите през деня на 2 септември, като изтъкна своята отговорност за обществения ред като кмет на район "Средец"от Демократична България. Той защити правото на българските граждани да протестират в опит да защитят правата от своето правителство. Аргументира с резултатите от социологичните проучвания, които в голямата си част показват един значителен процент граждани, одобряващи протестите.

Според Трайков, който , за мнозинството граждани в България е ясно, че упорството на правителството да остава на власт, не е продиктувано от грижа и отговорност за българите.

Трайков, който беше министър в първия кабинет на Борисов, изтъкна провалите на политиката на Борисов - в икономиката, енергетиката, правосъдието. Сам потърпевш от българското правосъдие, той припомни накратко как е бил подсъдим и оправдан. 

Като очевидно визира преждеговорившата в студиото, г-жа Сачева, Трайков разкритикува членове на правителството, които макар да са се противопоставяли на Борисов, сега ревностно го защитават.