Третият мандат и ябълката на раздора, между възможните ходове и диалога - анализ на Димитър Ганев и Петър Чолаков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Каквито и разговори да се водят оттук нататък крайният резултат е ясен, отиваме към предсрочни парламентарни избори с общо взето неясна дата, дали ще е 2, 9, 16 октомври, това е може би единственото, което остава неизяснено. Всички бяхме в определен консенсус, че още преди този разговор, който изтече, че шансът да се формира кабинет с третия мандат беше минимален. Това коментира политологът Димитър Ганев в предаването "Денят започва". Според него обсъждането на персоналния състав на правителство е щяло да взриви преговорите.

Според Ганев преди станалия известен разговор на Христо Иванов, кабинет не би могъл да бъде сформиран. Скандалното, заяви той е, че публиката чу един разговор от кухнята, не че в казаното има нещо скандално., смята политологът.

Според доц. Петър Чолаков в представителите на политическия елит посоката е избор през октомври.

"Фасадата на демокрацията е много важна или да се поддържа илюзията, че всички искат да действат максимално конструктивно, защото опасността е да бъдат наказани на предсрочните парламентарни избор тези, които се смята, че са допринесли за развалянето на седянката или коалицията - както искате го наричайте", заяви доц. Петър Чолаков.

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад