Трябва ли да реорганизираме здравната система в условията на covid-19

Цялото предаване
В предаването
Всички броеве

Как да се разпредели тежестта между болниците, за да няма претоварване и грижата да стига до всеки пациент? До дни здравният министър ще създаде национален център, който да подобри организацията - преместване на пациенти от една болница в друга, бързо осигуряване на средства за предпазване и на медикаменти. Как да се опазят и мотивират лекарите в тази сложна ситуация?

Опасявате ли се, че ако се разболеете от коронавирус, здравната система няма да е в състояние да ви лекува? Това е основният въпрос, с който "Алфа Рисърч" тества обществените нагласи.

Трябва ли да реорганизираме здравната система в условията на covid-19 и има ли рецепта? Има ли начин да управляваме оптимално ресурсите й по време на криза? Успяха ли лечебните заведения и доколко да се справят с новото предизвикателство? Какви са диспропорциите в здравеопазването относно структури, организация на работа, кадри и мотивация? Можем ли да се възползваме от момента, за да създадем модерно здравеопазване?

Дискусия в студиото с проф. Асен Балтов – изпълнителен директор на болница „Пирогов“, Андрей Марков - заместник-председател на Българската болнична асоциация, д-р Деян Попов от Асоциацията за развитие на медицинската общност и проф. Григор Димитров, член на Надзорния съвет на Здравната каса.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад