Убийството на Алена Щерк: Свършили ли са си МВР работата след сигналите за домашно насилие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преподавателката по танци и IT специалист Алена Щерк, чието тяло беше открито в неделя, три пъти е подавала сигнали в полицията срещу бившия си приятел и основен заподозрян за убийството - Виктор Спига.

Бившият следовател адвокат Людмил Рангелов заяви в "Денят започва", че първосигнално хората мислят, че МВР не са си свършили работата, но не е така.

"При първия случай, свързан с вербално насилие, полицаи са посетили мястото, Спига е предупреден със стандартни протоколи да не извършва повече такива действия. Убитата е посъветвана да подаде жалба, за да се развива проверка, но тя не е направила това. Трябва да има заявителски материал, някаква информация за сериозността на отношенията. Това са много чести случаи съпружески съжителства да се оплакват в МВР по повод на конкретна разправия в къщи и след това повече никога не се развива някакво насилие там", каза бившият следовател.

Той добави, че при втория сигнал е посетена пострадалата, но Спига не е намерен там. Тя отново не е подала жалба. А в третия случай полицията е образувала преписка и ако времето е било достатъчно, е щяло да се развие и досъдебно производство.

Според Рангелов убийството на Алена Щерк е спонтанно, инцидентно. Явно извършителят не е премислил, ако извърши убийството, какво ще направи с тялото - личи че това е импровизация. Не са взети мерки и по това да се укрие. Откритите доказателства в колата, също сочат към това.

Рангелов предположи, че изострянето на емоционалната им връзка е довела до убийството.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад