Учебните занятия в запалилото се училище в Симеоновград се подновяват в петък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пожар в котелното помещение прекъсна учебните занятия в симеоновградското училище "Св. Климент Охридски" вчера. 440 деца бяха евакуирани. Няма пострадали при инцидента, при който учители и пожарникари реагираха много бързо.

И днес учениците от най-голямото училище в Симеоновград ще учат онлайн. Електричеството в сградата е възстановено още вчера, но присъствените занятия ще бъдат възстановени чак в петък.

Причината за пожара е неизправност на една от горелките в котелното помещение. Учителите са успели за по-малко от 10 минути да изведат децата отвън. За по-малко от две минути са реагирали и пожарникарите - два екипа са пристигнали на място и са започнали да гасят.

"Отоплителната система се контролира от фирма, която има задължение да я проверява ежемесечно. През декември месец е поредната проверка. Вчера за пръв път в реална среда се наложи да използваме оповестителната система, децата бяха изведени много бързо от училището благодарение на нея, без да има паника", каза в "Денят започва" директорът на училището Тодорина Иванова.

Този род инциденти не са много чести в училищата и те са едни от най-лошите - където има деца, са лоши инцидентите, особено в котелни помещения от този род, които се отопляват с нафта, която е леснозапалима течност, обясни Иван Пачов - началник на РСПБЗН-Димитровград.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад