Ученици от БЧК организираха кампания за кръводаряване във Велико Търново

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нуждата от кръв в болниците е непрекъсната, но оказва се все по-малко са хора, които доброволно кръводаряват, а това създава огромни трудности за поддържането на необходимите резерви във всяко лечебно заведение.

Затова ученици - доброволци към Българския червен кръст организираха кампания за насърчаване на кръводаряването във Велико Търново. Тя се провежда в отделението по трансфузионна хематология на областната болницата и продължава до края на тази седмица.

Кампанията е в ход, а доброволците са изключителни млади и ентусиазирани хора. Въпреки че те правят конкретна кампания в отделението на великотърновската болница, което подсигурява кръв за болниците и отделенията във всички десет общини, те са успели да привлекат към кампанията национални звезди от театъра и киното на България.

Д-р Мариана Витанова - началник ОТХ МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"

"Трудно е, защото някои хора са под карантина, някои от тях ги е страх да кръводарят, но точно там е и нашата задача, да им покажем, че няма нищо страшно по време на пандемия да се кръводарява, защото се спазват всички противоепидемични мерки", заяви Ивелин Атанасов, който е доброволец към БЧК.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад