"Уроци по немски" - пълнометражен дебют на Павел Веснаков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Прожекцията на "Уроци по немски" ще бъде излъчена на 13 март от 20:30 ч. в кино "Люмиер".


"Реализацията на премиерата на филма беше изпълнена с различни трудности, но важен е резултатът", каза режисьорът Павел Веснаков в Култура.БГ

Има само една прожекция и няма възможности за купуване на билети за тези, които вече са пропуснали.


"Обещавам на всички хора, които искат да видят филма - в най-скоро време ще има други възможности, ще сигнализираме", допълни Веснаков.

Историята разказва за живота на Никола, който е на 50 години. Решил да замине за Германия, защото търси по-добро бъдеще за себе си и близките си. Филмът е фокусиран върху последния ден от пребиваването му на родна земя. Героят се поставя в тягостна и сложна ситуация свързана с раздялата с близките му. Опитва се да разкрие лични черти от своя характер, неща, които досега не е показвал на хората, с които е живял. По този начин Никола започва да си задава въпроси за своята индентичност, за мястото си в обществото. Филмът е като едно наблюдение върху ежедневието на главният герой.

"Темите, които ме вълнуват, са по-злободневни. Моите сюжети са извадени от самото ежедневие на хората, от средата, която живеем. Важно е да можем да говорим по художествен начин за всичко, което ни заобикаля, няма значение дали то е положително или отрицателно", каза режисьорът.

Вижте целия разговор във видето.