Ужилването - залавянето на Дзагария

Търсят го далече, защото е близо.

Държава: Италия
Година: 2017
Времетраене: 50 минути
Ужилването - залавянето на Дзагария
За продукцията

Телевизионен сериен филм
Криминална драма

Търсят го далече, защото е близо.
Бос на мафията е с присъда и без арест, в продължение на години...

Микеле Романо срещу Микеле Дзагария

Италианският криминален сериал "Ужилването - залавянето на Дзагария" разказва действителната история за издирването на един от опасните и неуловими босове на Неаполитанската мафия.

Микеле Загария е член на Камората, водеща фигура на клана Казалези от североизточната провинция Казерта на Неапол. Прякорът му е "твърдата глава". От 1995 до 2001 е в Листата на издирваните с бюлетина на Интерпол - за убийства, изнудване, обири, наркотици...В криминалния свят влиза през 80-те години на ХХ век и продължава 30 години като "атипичен представител на мафията" според информанти, като не отказвал дори кокаин, който е табу за Камората. Възприема се като "божи служител", демонстрира религиозност, работи върху имиджа си, създава връзки и съюзи с Ндрангета, вкарва нов бизнес в "мрежата" с обществени поръчки. Дзагария е прочут като "кралят на офертите". Авторът на "Гомора" разкрива, че "за него няма конкуренция, когато трябва да печели пари и поръчки в строителство, траспортни линнии и съоръжения, високоскоростни влакове, сгради и дори бази на НАТО..."


На 15 януари 2010 Микеле Дзагария е осъден задочно на доживотен затвор след 12-годишен съдебен процес, известен в историята като Делото "Спартак" срещу 36-ма обвиняеми от клана Казалези.


В продължение на 16 години, Дзагария не е намерен, защото се крие в добре защитен и оборудван бункер на място, където никой не предполага.

Въпреки че полицаите отчитат голям успех и символично носят знака на победата с буквата "V", анализатори предполагат, че е открит, защото някой е решил да сътрудничи след падането на Правителството на Берлускони.

Микеле Загария още е в затвор, но къде...

*Златна Романова

"1992"

"1993"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад