В очакване на новия кабинет - анализ на политолозите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В очакване на новия кабинет, правим анализ в студиото с политолозите Анастас Стефанов, Слави Василев и д-р Борислав Цеков.

"Партиите, които ще участват в бъдещето коалиционно споразумение направиха усилие да покажат поведение, в което се договорят освен постове, се договарят политики и принципи, бъдещи проекти, визии. Общо взето на публично равнище се изигра едно политическо танго, в което всички имахме усещането, че ще се състави кабинет", каза Анастас Стефанов - политолог от "Тренд".

"Стабилността ще бъде характерна за това правителство, не само заради начина по който се водеха преговорите, които аз смятам, че са предпоставка за да бъде стабилна коалицията, но елементът Борисов все още играе, тоест, желанието на партиите да докажат, че промяната за която се бореха, тепърва предстои да докаже, че това по същество означава нещо реално. И тази спойка, това желание за резултатност, което ще бъде характерно за този кабинет, ще сплоти коалицията със сигурност", заяви Слави Василев - политолог. 

Според него под ръководството на Кирил Петков и Асен Василев, тази коалиция има перспектива не само да съществува дълго време, но и да свърши полезни неща за България.

Според д-р Борислав Цеков от Център за Нова Европа, не Борисов и ГЕРБ са основен опонент на коалицията, а каскадите от кризи е опонент на четворната коалиция. "Смятам, че е положително, че успяха да съставят едно управленско спорузамение с ясни приоритети", каза Цеков.

 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад