Валентин Кънев: Има възможност да се доставя руски нефт, но рафинериите не го купуват

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Притеснителни кадри обиколиха медиите в сряда - видяхме огромни опашки от хора, които чакат пред бензиностанциите в цялата страна. Освен резервоарите на колите си, те пълнеха туби, бидони и други съдове за съхранение. Според премиера Кирил Петков паниката се е създала след разпространението на множество платени публикации в социалните мрежи, финансирани от младежката организация на ГЕРБ.

“Това показва възможностите на Фейсбук да влияе на поведението на хората. Някой е сложил тези снимки в Интернет и нещата са тръгнали по този начин - голямата паника е възникнала от показаното във Фейсбук”, каза в студиото на “Говори сега” Валентин Кънев от Българската черноморска петролна асоциация.

Според него около 20 бензиностанции са обявили цената от 3 лева.

“Това със сигурност не са големите вериги, които големите бензиностанции със стабилни доставки. Това може би са играчи, които искат да реализират бърза печалба”, предположи той.

По думите му има възможност да се доставя руски нефт през черноморските и балтийски пристанища, но рафинериите и търговците се въздържат да го купуват, защото банките не им дават кредитни линии и могат да попаднат под ударите на санкциите впоследствие.

Какво още коментира Валентин Кънев вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад