Валери Симеонов: Рискът за водна криза в Бургас остава

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще има водна криза, ако не започне спешно подаване на вода към Бургас и Варна. Водата в язовир „Камчия“ е недостатъчнои може да стигне за не повече от 3-4 месеца. Това каза в студито на „Още от деня“  председателят на НФСБ и заместник-председател на НС Валери Симеонов. По думите му от НФСБ са алармирали за този риск още в началото на септември. Тези сигнали останали без ответна реакция.

Симеонов оправда министър Емил Димитров за неговата сериозна загриженостза водоснабдяванетона крайморските ни градове. Екоминистърът с пълно право е информирал парламента, че не среща необходимото съдействие за предотвратяване на безводието, което застрашавало не само Варна и Бургас, но и цяла Източна България. Симеонов беше категоричен :

„Ако се създава впечатление за щастлив изход, то това ще бъде  само в случай, че яз. „Порой“ и яз. „Ахелой“  се свържат с деривацията към Бургас и подадат своята вода. Но там има да се направят и още малки ремонти. Тези неща ги повтарям вече 4 месеца и те не стават.“

Председателят на НФСБ коментира и някои други проблеми на управлението, като изтъкна заслугите на неговата партия за законотворчеството на парламента. Симеонов отново разкритикува БСП и президента, че не правели смислени предложения и действията им били насочени “към разграждане на държавността“.

Относно новите мерки в подкрепа на бизнеса в условията на COVID кризата Валери Симеонов изрази мнение, че помощите не трябва да отиват директно към работещите, а да минават през работодателя. Държавата трябва да компенсира незабавно загубите на бизнеса, като базира своята помощ  на оборота за миналата година, смята политикът.

Целия разговор вижте във видеооткъса.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад