Върху какво ще насочат вниманието си депутатите до края на парламентарния сезон?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Започва новият парламентарен сезон. Предвид предстоящите парламетарни избори, вероятно няма да са леки следващите дни в Народното събрание. 44-ият парамент е на финалната с права, остават им около 2 месеца и половина работа.

Все още няма яснота за дата на изборите, напомни Тома Биков, ГЕРБ. Един от значимите закони, по които трябва да се работи според него в оставан.щото време на този парламент, е Изобрният кодекс. Той се надява, ако се стигне до ново отваряне на изборното законодателство, то да бъде само с цел решаване на определени технически проблеми. Тези поправки се решават само с консенсус, смята Биков.

Христо Проданов, БСП припомни, че от неговата партия никога не са подкрепяли идеята за промени в последния момент в изборите правила. Все пак отбеляза, че някаква промяна ще бъде необходима във връзка с извънредната ситуация. Като приоритет на БСП до края на парламентарния сезон Проданов посочи, че за тях е важно да заработи комисията, създадена във връзка с контрол на средствата за COVID-19, важен е и планът за възстановяване с европейски средства. Крайно време е да започне и решаването на проблема с водата, смята депутатът.

Има още неща от началото на мандата, които все още не са свършени, отбеляза Александър Сиди, Обединени патриоти. Те говорят за доходоност и сигурност на българските граждани и депутатът посочи, че са успели да повишат минималната пенсия, да увеличат заплати. Сиди каза, че са им останали малко въпроси в темата сигурност. Той обясни, че ще наблегнат на всички онези мерки, които са предлагали и преди, за добороволните отряди към МВР. Има закон за личния фалит, на който ще настояват, както и закон за фалшивите новини.

Кръстина Таскова, "Воля" е на мнение, че е важно да бъдат направени всички необходими промени в Изборния кодекс, за да може да се гаранатират едни прозрачни избори, както и да се гарантират резултатите за българския народ. За тях в оставащото време спешно трябва да се повиши станнадрта на живот като се разгледа отново предложението на "Воля" за безплатни лекарства на деца до 14 години и за пенсионери над 65-годишна възраст.

Вижте цялата дискусия във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад