"Възхвала на провинцията" от Александър Секулов

Цялото предаване
В предаването
Всички броеве

Е-адрес: bibliotekata@bnt.bg

От 1 февруари 2021 г. предаването "Библиотеката" по БНТ 1 е с изцяло нов облик и нов водещ. Анна Ангелова поема формата, като целта е предаването да бъде ексклузивна територия за книги, хора и идеи.

В обновеното предаване ще се обособят отделни сегменти като: "Музикална библиотека", „Кино библиотека“ и др. В рубриката „Литература без граници“ ще бъдат представяни интервюта с чуждестранни автори и ще се търси тяхната гледна точка към света днес. Детската литература и светът на илюстрациите остават на фокус, но към тях ще добавим електронните и аудиокнигите.

Биографиите и автобиографиите, както и изданията за пътешественици са сред най-търсените през последните години, затова "Библиотеката" ще отдели време и за тях. Анна Ангелова обещава да надникне и в библиотеките на известни личности, за да разбере какво четат те и кои са книгите, които са им повлияли и са ги променили.

„Няма да пропуснем детската литература и света на илюстрациите, но ще добавим и акцент върху електронните и аудиокнигите. Нашата мисия е да отключим сетивата на повече хора към литературата, защото човек е това, което чете, слуша и гледа. Важно е да бъдем в крак с времето“ допълва водещата Ангелова.

„Библиотеката" е наследник на едноименното предаване от 2006 г. с автор и водещ Георги Тенев. През годините водещи на предаването са били още Андрей Захариев, Георги Ангелов, Надежда Московска, Николай Колев.

Предаването се излъчва всяка неделя от 15:30 часа по БНТ1, с повторения по БНТ2 и БНТ4.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад