Велизар Шаламанов: България има нужда от добро управление, със силна парламентарна подкрепа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България има нужда от добро управление, със силна парламентарна подкрепа. И има необходимост от решителни стъпки не само за реформи, но и за активни действия в контекста на войната в Украйна, отбраната в НАТО, развитието на Европа като все по-консолидиран икономически съюз, каза бившият военен министър Велизар Шаламанов.

Той е сред хората, подписали апел на публични личности към първите две политически формации да постигнат компромис в името на съставяне на правителство, което да изведе страната от политическата криза.

Апелът е рамка, която е ангажимент, отговорност и право на политическите партии, представени в парламента, да намерят решение. И решението, което сега се предлага, е удовлетворително. Приоритетите на правителството са изцяло свързани с приоритетите, посочени в апела, коментира Шаламанов.

И допълни, че проектокабинетът "Денков - Габриел" покачва очакванията за следващите 18 месеца дискутираната програма да бъде изпълнена, за да може България да бъде по-европейска и по-свободна страна.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад