Венко Сабрутев, ПП: Икономиката като цяло е добре

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България към днешна дата се намира отново на кръстопът. Кръстопът дали ще се продължи промяната, която започнахме, или ще се върнем 12 години назад. Дали ще се върне статуквото и корупцията на власт. Това мнение изрази депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев.

Протестът, или шествието, е за това държавата да продължи да работи. България да не влезе в спиралите на кризите, добави той.

Има и контрапротест. Едната част от протеста ще бъде зад Народното събрание, а другата – пред. И между тях ще има една ограда, което създава условия за всякакъв вид провокации.

Сабрутев посочи и макроикономическите данни на страната:

4 % ръст на БВП, исторически връх на външните инвестиции, намаляване на дълга на България с 2 млрд., положителен рейтингов доклад на "Фич", похвала от немския министър на финансите. Това е ясен сигнал, че икономиката като цяло е добре.

Инфлацията е факт, всички я усещаме. Беше ясно казано кои са причините, за да има тази инфлация. И тези причини не могат да бъдат пряко повлияни от правителството, подчерта Сабрутев.

И допълни, че Възраждане и ИТН ще трябва да обясняват пред своите избиратели защо гласуват с ДПС и ГЕРБ.

Според него преди шест месеца „Продължаваме промяната“ са станали гарант на политическата сигурност в България.

„България беше в поредната политическа и икономическа криза. Ние станахме стожер на четворна коалиция, базирана на ясни приоритети, на разписано коалиционно споразумение, преговори, които се проведоха пред очите на всички. Предателят е партията, която реши, след като внесохме закона за реформа на КПКОНПИ, разбихме мафията на границата /реално България си върна границата между Европа и Азия/. И тогава нашите коалиционни партньори от ИТН решиха да излезнат от коалицията“, каза Венко Сабрутев.

И обясни, че не искат безпринципна подкрепа. Искаме подкрепа, за да завършим актуализацията на бюджета, за да увеличим пенсиите, за да направим реформата в КПКОНПИ, за да направим всичко необходимо, за да усвоим 13 млрд. от Плана за възстановяване.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад