Версиите за смъртта на 15-годишното момиче в сливенската болница

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

15-годишно момиче почина сливенската многопрофилна болница "Д-р Иван Селимински". Родителите подозират, че причината е лекарска небрежност.

"Епикриза няма, има етапна епикриза, акт за смърт, издаден от патоанатома, където е написано дифузен перитонит. Останалите хистологични изследвания ще излязат след 20 дни, нужно е технологично време", каза в "Денят започва" д-р Хрисант Христантов - заместник-директор на болницата, в отговор на обвиненията на роднини на 15-годишната Зейнеп, че има разминаване в причината за смъртта, посочена от наблюдаващия лекар и в смъртния акт.

По думите му детето е консултирано четири път с хирург, като първите трима отхвърлят "хирургичен проблем", а четвъртият - на 19 юни, намира "остър хирургичен корем и решава детето да бъде преведено в хирургично отделение за операция в спешен порядък".

"Аз съм извършил ЛКК и е констатирано, че късно е взето решение за хирургично решение", заяви д-р Христантов и уточни, че не става дума за лекарска грешка, а за забавено лечение.

Какво още коментира заместник-директора на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", както и какво казаха роднините на починалото дете вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад