Весела Лечева: Подходихме изключително сериозно и към ПФК ЦСКА, и към ПФК Левски

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева беше специален гост в предаването "Още от деня" по БНТ, в което говори за създаването на съвместно дружество с ПФК ЦСКА за строежа на стадион "Българска армия", бъдещето на ПФК Левски, както и случващото се със спортната инфраструктура у нас.

По думи на Лечева спортното министерство ще направят всичко възможно да не възпрепятстват процеса по изграждане на нов стадион на ЦСКА и допълни, че Държавата са подходили изключително сериозно към проблемите на "червените", както и на другия гранд - ПФК Левски.

"Това е една дългоочаквана новина за всички фенове на ЦСКА. Вече са внесени всички документи за вписване. От клуба вече са превели необходимите суми и се радвам, че и двете страни спазиха своите ангажименти, защото това е много важно за крайния успех. Тепърва от ЦСКА трябва да представят проект за съоръжението. Важно е да се уточни обаче, че без значение каква ще бъде сумата за построяването на стадиона, държавата ще има 50% от дружеството. Колко пари ще инвестират от футболния клуб е вече тяхно решение. Нашата задача ще бъде да не възпрепятстваме процеса. Крайните срокове ще станат ясни едва след изваждането на разрешителните за строеж", заяви министър Лечева.

"Не бих могла да говоря за фалит на Левски, но се развали една прекрасна възможност за клуба. За мен, всяка една възможност за привличане на инвеститор е добре дошла. Причина за пропадането на сделката не бяха дълговете на Левски, а начинът за тяхното погасяване. Когато имаш гаранции за изплащане на дадени задължения, винаги може да се намерят начини и за разсрочено плащане. Има и други пречки обаче, в които Държавата обаче не може да вземе участие. Ние подходихме изключително сериозно и към ПФК Левски, и към ПФК ЦСКА по отношение на всичко, което зависи от Държавата", допълни тя.

Служебният спортен министър коментира още и състоянието на спортната инфраструктура у нас и сподели чия грижа трябва да бъде тя според самата нея.

"Спортната инфраструктура трябва да бъде грижа на Държавата. За да има масов спорт са нужни две неща - спортна инфраструктура и създаване на навици у децата да обичат спорта и да го практикуват. На нас ни липсва първото. В момента работим по изграждането на цялостна картина на спортната инфраструктура в България, за да разберем къде какво ни липсва, с какви съоръжения разполагаме и в какво състояние са. През годините Държавата е инвестирала в спортни съоръжения, но все още е крайно недостатъчно", заяви спортният министър.

"Изключително тревожни са процесите в БСП", каза Весела Лечева след конгреса, на който е присъствала. И уточни, че това е нейно лично мнение като редови член на партията. И подчерта, че през последната година вината се търси навсякъде другаде, но не и лично в ръководството.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад