Весела Лечева: Заварих доста скандали вътре в спорта

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Заварих доста скандали вътре в спорта, доста нездрава атмосфера за работа, доста назначения, които са продиктувани чисто политическйи - непрофесионални, некомпетемтни", заяви служебният министър на спорта Весела Лечева в "Още от деня".

За освобождаването на Розка Станчева като съветник на министъра Лечева поясни, че я познава много добре, подпомагала е нейно участие на световно първенство за ветерани, това е възрастна жена на 91 години и да заема пост съветник се изискват други качества.

Съветниците, които е назначила, са съветник по медийните въпроси - професор по журналистика, жена - съветник по младежката политика, това са хората, с които работи.

Министърът на спорта е назначила проверки на младежките програми, които се финансират с отчисления от хазарта, "това са средства, които се разходват от Министерството на младежта и спорта именно като превенция срещу зависимости и е много важно как тази програма се реализира".

Натъкнала се е на случаи, когато дадени организации без всякакъв административен опит получават десетки и стотици хиляди левове. Това е и причината да назначи по-специална и внимателна проверка на всички проекти, които са одобрени и с подписани договори.

Какво още каза Весела Лечева вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад