Ветровито време в сряда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще бъдат между 8° и 16°, в София - около 12°, а максималните - между 25° и 30°.

Ще преобладава слънчево време с повече облаци следобед. Ще духа умерен югозападен, по северните склонове на Западна Стара планина - временно силен южен вятър. В края на деня ще завали, първо в югозападните райони, а през нощта и в централната част на Дунавската равнина и в Лудогорието.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно след обяд облачността и там ще се увеличи. Ще духа умерен южен, след обяд – югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 25° до 29°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще бъд слабое 1-2 бала.

В планините облачността също ще се увеличава и след обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

В четвъртък от северозапад ще проникне по-хладен въздух и температурите слабо ще се понижат. Ще преобладава облачно време и на места ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между между 12° и 17°, а максималните – от 21° до 26°.

В петък в Източна България и северно от планините отново ще се усили южният вятър и температурите ще се повишат. По-късно през деня в Дунавската равнина облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. През нощта срещу събота ще превали и в Централна България.

През почивните дни ще има променлива, често значителна облачност и на отделни места в планинските райони ще превали дъжд. Температурите ще се понижават.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад