Вигенин: Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще положим усилия да има правителство

Предаване: Панорама, 08.07.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес се провалиха усилията да имаме работещо правителство, което да изпълнява силни социално-икономически ангажименти, заложени в програмата на правителството. Провали се възможността да има политическа стабилност, която да гарантира усвояването на средствата не само от Плана за възстановяване и устойчивост, но и от европейските програми. Провали се възможността да има планомерност в развитието на страната. Това коментира депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

Според него известно смирение би могло да доведе до стабилизация на политическата ситуация. В тази връзка страницата от страна на БСП не е окончателно затворена.

„Не може да има правителство, което да няма подкрепата от политическите формации в парламента – без значение дали те участват пряко със своите лидери, дали с експерти. На нас ни е нужна ясна коалиция, която да подкрепи политическо или технократско правителство. Зад него трябва да стои някой, който носи отговорността. За нас не стои опцията едно правителство, независимо как бъде наречено, да стои в управлението с гласовете на ГЕРБ и ДПС“, каза Вигенин.

Ако третият мандат бъде връчен на БСП, Кристиан Вигенин заяви, че те ще положат усилия да има правителство. Ако друг получи третия мандат, БСП ще участват в разговори, извън ГЕБ и ДПС.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад