Вигенин: Това е безпринципно управление, което няма да ни докара до нищо добро

Предаване: Панорама, 22.12.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Основният резултат от това, което направи сглобката, е да пречисти лидерите на ГЕРБ и бъдещия лидер на ДПС. Направиха ги ключови фактори в парламента и управлението на страната, каза заместник-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин.

Според него имаме коалиция, която не създава спокойствие. Там има постоянни проблеми и скандали, които текат всеки ден. Това е безпринципно управление, което няма да ни докара до нищо добро. И промените в Конституцията са точно в тази посока, заяви Вигенин.

Конституционалисти подчертаха, че една съществена част от тези промени са противоконституционни. Те не могат да бъдат направени от Обикновено народно събрание. Става дума за новите разпоредби за служебното правителство, за създаването на два органа – съдебен и прокурорски съвет и преформулирането на ролята на Народното събрание. Ако Конституционният съд обяви тези разпоредби за противоконституционни, не се възстановява действието на предишните норми и ще поставим държавата пред хаос, посочи той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад