Виктория Василева: Погрешна е тезата, че изборът на председател на НС, ще обуслови бъдещото мнозинство в парламента

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Последните два дена доказаха, че отново се придържаме към максимата, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. За пореден път партиите не разчетоха правилно резултата от изборите и продължиха да  играят някаква собствена игра. На моменти изглеждаше като че ли на инат и на лично отмъщение. В продължение на много години омразата започва да става по-силен стимул в политиката дори по-силен отколкото желанието за власт. Това каза в „Денят започва“ Виктория Василева, бивш народен представител.

„Много се надявах, че партиите този път ще подходят институционално, а за съжаление, голяма част от тях подходиха емоционално и там дойде сблъсъкът на неразбирането“, коментира тя. 

Според нея е  погрешна тезата, която анализаторите в много дълъг период от време са насаждали, че изборът на председател на НС, ще обуслови бъдещото мнозинство в парламента.

„Изборът на председател на НС няма общо с последващите разговори дали управлението ще бъде коалиционно или друга форма на бъдещ кабинет. Дори част от партиите повече се притесняваха от това да не им лепнат поредния етикет, че са гласували с някоя политическа партия. По този начин се поставиха линиите дори преди самите разговори“, добави Василева.

Тя смята, че се злоупотребява с искането за прекалена публичност, защото има разговори, които е необходимо да се проведат в спокойна атмосфера без медии. 

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад