Визитата на Зеленски в България - резултатите през погледа на политолозите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изненадващата визита на украинския президент Володимир Зеленски в България, неговите срещи в София, решенията, предложенията, поетите ангажименти и от двете страни - това беше темата на коментара на политолозите доц. Стойчо Стойчев, доц. Иво Инджов и Слави Василев в "Денят започва".

"Няма изненади - линията на правителството е ясна. Премиерът Денков недвусмислено каза какво това правителство възнамерява да прави заедно с подкрепящото парламентарно общество. Така че не виждам повод някой да бъде изненадан", каза доц. Стойчев.

Доц. Инджов беше категоричен, че българският национален интерес е бил "продаден".

"Напротив, България влезе в една роля, която отдавна демократично мислещите хора у нас очакват да я видят, да заяви много по-ясна и категорична подкрепа за жертвата в тази война. Това не е конфликт, не е специализирана операция - това е война, която има жертва и агресор. Посещението на президента Зеленски беше символно в това отношение и не ме изненадва решението, че ще има следващ пакет от българска военна помощ за Украйна. Би ме изненадало, ако има тежко въоръжение", отбеляза той.

Жал ми е за нашия политически елит, заяви Слави Василев и допълни:

"Посещението на Зеленски имаше за цел да продаде риториката на война на широката българска общественост и то се случи доста успешно. Единственият човек, който успя да запази самообладание и ориентир в тази обстановка що е то български национален интерес, това е президентът Радев."

Какво още казаха коментаторите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад