Владимир Табутов, ПП: Предложили сме пакет от 14 мерки, които обхващат горивата, енергоносителите, природния газ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българската икономика се намира в безпрецедентна ситуация за последните години, която би могла да ни даде възможността конкурентоспособността на нашата икономика да се повиши при приемане на правилните мерки и това да вдигне жизнения стандарт, каза в "Още от деня" Владимир Табутов, народен представител от "Продължаваме промяната".

"Продължаваме промяната" са предложили пакет от 14 мерки, които обхващат горивата, енергоносителите, природния газ.

"Намаляването на ставката на ДДС и отмяната на акциза адресират точно тези сегменти в икономиката", посочи Табутов.

И поясни, че отговорността какви мерки ще бъдат приети е на правителството и в частност на министър-председателя и на министъра на финансите.

Предложената мярка за отстъпка от 25 ст. на 50 л бензин или дизел месечно за личен транспорт според Владимир Табутов е адекватна мярка, която са изградили на база средното месечно потребление на гориво, администрирането ѝ е малко по-трудно, предложени са различни варианти за прилагането.

Засега не е разглеждано официално в комисията по енергетика в парламента обсъждане на закон за свръхпечалбата на производителите и търговците на електроенергия, заяви депутатът от "Продължаваме промяната", който е и член на енергийната комисия.

"Действително има едни аномалии в пазара на електроенергия, които не би трябвало да се случват в нормалната бизнес среда. Считам, че трябва да се вземат мерки, така че електроенергията да е по-достъпна и за домакинствата, и за бизнеса", каза Владимир Табутов.

Да се определи формулировката "енергийна бедност" е част от коалиционното споразумение, намерението им е това да се случи вузможно най-скоро.

"Администрацията и реално раздаването на компенсации или помощи на тези, които бъдат определени като енергийно бедни, е едно предизвикателство, с което трябва да се справим при писането на текстовете - това реално е по-големият проблем, а не самата дефиниция "енергийно бедни", заяви депутатът от "Продължаваме промяната".

Какво още каза Владимир Табутов вижте във видеото.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад