Владислав Горанов: Няма да тежа на партията докато съм в списъка "Магнитски"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В момента имам лоша оценка от САЩ и съм в списъка "Магнитски" и трябва да си извървя пътя. Дотогава няма да си позволя да тежа на партията, която е моята кауза и на която съм помагал през цялото време - така бившият финансов министър Владислав Горанов коментира в студиото на "Още от деня" защо не е включен в листите на партия ГЕРБ за предстоящите избори.

"Има процедури и механизми, защото все пак американското правителство е изградено на принципа на демокрацията, в които мога да ги убедя в това, че те са подведени", поясни той. 

Владислав Горанов потвърди, че Мария Габриел не е също в листите и това означава, че тя ще има някаква друга бъдеща роля:

"Това е решение на Габриел и Борисов, но и да знаех, нямаше да ви кажа, но това е между тях. И е консенсусно решение и тя ще участва на много места в кампанията на ГЕРБ. В политиката всичко е възможно, което не противоречи на законите на физиката."

Горанов не отхвърли варианта Мария Габриел да стане премиер след изборите. Но смята, че е разумно да видим отново и Бойко Борисов като премиер, за да си върне самочувствието за периода, в който е управлявал тази държава.

"Юмрукът трябва да бъде свален, обществото трябва да бъде успокоено, хората трябва да вярват, че ние сме едно от най-успешните общества на Балканите. И ако го гледаме по макроикономически показатели, в следващите няколко години ние действително можем да имаме лидиращата роля като най-успешното общество на Балканите и то именно заради това, че сме направили стратегическия си избор да сме част от най-модерния съюз на света - Европейския", поясни той.

Владислав Горанов смята, че сега е времето да се отговори на очакванията на хората за едно нормално и стабилно управление в един несигурен свят.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад