Владислав Панев, ПП-ДБ: Служебният кабинет става все "по-борисовски" и все "по-пеевски"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на "Още от деня" Владислав Панев - зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ каза, че гледа на промените в служебното правителство като "очевидно влияние на г-н Борисов и г-н Пеевски".

"Кирил Вътев разбира проблемите в земеделието. Друг е въпросът дали е можел да противодейства на тях в достатъчна степен, заради всички кадрови назначения в земеделското министерство. За мен тази промяна е в следствие на това, че земеделието е орган и отрасъл с изключително голяма корупционна зависимост, доколкото милиарди минават от там. И дали г-н Вътев е бил склонен да назначи на определени позиции, на ключови позиции в министерството нови хора може би, протежета на ГЕРБ и ДПС."

Според зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ със смяната на министри служебният кабинет все повече се намества.

"Става все по-борисовски и все по-пеевски. Нямаме никакво съмнение, че той е под техния пряк контрол".

Панев посочи, че с промените в Конституцията са целели да има баланс - президентът да няма пълната власт и да няма неограничена възможност да назначава министри т.е. да е налице баланс между президентската институция и служебния кабинет.

По отношение на фигурата на министъра на външните работи Владислав Панев се осъмни, че става въпрос за влияние на мнение в чужбина.

"Знаете, че Митов е един от символите на ГЕРБ. Той е от "първия ред" на НС, така, че няма никакво съмнение за неговата партийна принадлежност. Вероятно г-н Борисов цели точно да има ясна, пълна информация какво се случва във външно министерство и нашите партньори."

Вижте целия разговор във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад