Владислав Панев: В Бюджет 2023 ще се орежат разходите, които не са нужни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Важно е да бъде приет бюджет за 2023 година в този парламент и това ще го подчертаем на консултациите при президента", заяви Владислав Панев, заместник-председател на "Продължаваме промяната - Демократична България", в "Още от деня".

Важните моменти за бюджета са да няма никакво повишение на данъците, защото според ПП - ДБ няма нужда от такова, както и бюджетният дефицит да бъде не повече от 3%, което е важно не само за Шенген, но и за финансовата стабилност на България.

Панев посочи, че приемането на бюджета няма много общо със съставянето на кабинет, бюджетът трябва да бъде приооритет, защото това е единственият закон, който не може да бъде внесен от народен представител, задължително се внася от правителство.

Според него приемането на бюджета с 3% дефицит и без повишение на данъците не означава затягане на коланите, означава орязване на ненужните разходи, най-вече по отношение на капиталови разходи.

"Според нас най-важното е правителството да си събере данъчните приходи", подчерта Владислав Панев.

"България ще претърпи инфраструктурен бум", заяви той и допълни, че въпросът е той да бъде канализиран в правилната посока и парите да бъдат изразходвани ефективно.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад