Владислав Панев: Връщането на хартиената бюлетина е един изключително голям риск за страната

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Връщането на хартиената бюлетина е един изключително голям риск за страната, това заяви в "Още от деня" зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" Владислав Панев.

За много хора това може би не е приоритет, но догодина идват местни избори. Засега не сме упражнявали машинно гласуване на местни избори. Редица общини в България се управляват от феодали, които купуват гласове. Невалидните бюлетини на местни избори достигат половин милион. На места 25% от гласовете се обявяват за невалидни. Контролираният вот там е голям и машинното гласуване може да го разбие, обясни той.

Категоричен е, че контролираният вот с машинно гласуване е много по-малък.

В момента доверието между партиите в парламента е нарушено и диалогът между експерти от седемте формации може да се състои именно във временна комисия, където спокойно в рамките на месец да се изработят правила за честни избори, подчерта Панев.

Що се отнася до бюджета, според Владислав Панев трябва да бъде съставен пакт между парламентарни групи, съставени от поне 121 депутати, които да гарантират, че предизборно наддаване няма да има.  

Зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" коментира още, че с БСП проблемът не е само в хартиената бюлетина.

"С БСП проблемите са по-сериозни и те са именно по посока на предизборното наддаване, защото техните обещания струват много пари на хората", допълни той.

Хартиената бюлетина няма да бъде залогът за това дали ще има правителство. "Залогът е дали ще успеем да се споразумеем за правителство, а това изглежда все по-голяма химера."

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад