ВМРО за резолюцията на ЕП: Чрез част от текстовете се клейми България и се прокарва джендър идеологията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Част от констатациите в резолюцията на Европарламента за върховенството на закона и правовата държава у нас отговарят на действителностт, част от тях не отговорят, а част желаят да създадат фалшива действителност. Това заяви в студиото на "Още от деня" заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов минути след гласуването на критичния документ.

"Под маската на върховенството на закона ни се предлага резолюция, която заявява, че в България има проблем с малцинствата. Призовават ни да изпълним решение на Европейския съд, което иска регистрирането на македонско малцинство. Има декларации, че погазваме правата на ромите - за това, че да изселени ромите от Войводиново, въпреки че знаем какво стана там", даде примери "патриотът".

По думите му "всичките текстове на либералите, зелените и социалистите останаха в сила" и голяма част от тях имат за цел "да клеймят България и да прокарват джендър идеологията".

"Съществува критика към Конституционния съд, което е безпардонна намеса във вътрешните работи на България", категоричен беше Веселинов.

Според него "днес се подменя същността на ЕС".

"Много е важно да се знае, че левият диктат променя пълзящо идентичността на ЕС", обобщи той.

За него част от критиките в резолюцията са обективни, а други са хиперболизирани.

"Една част от декларацията съдържа "понеже се твърди, че" или "понеже се казва, че"... Реални са проблемите със съдебната система, борбата с корупцията - това са проблеми, които са знайни, те се отчитат и по тях се работи. А има неща, които са с цел натриване на носа на политическия противник, и това също трябва да ясно", отбеляза Веселинов.

"Патриотът" подчерта, че става дума за "стар метод, когато проблемът отвътре се изнесе навън, за да се придаде по-голяма тежест на хората, които задават този проблем".

 

Какво още каза заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ "Обединени партриоти" вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад