Вторият сезон на сериала „Вина“ тръгва по БНТ на 7 януари

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вторият сезон на хитовия игрален сериал, продуциран от Българската национална телевизия – „Вина“ – започва на 7 януари 2024 г. и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

Сценаристи на „Вина“ са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова.

"Отношенията между Филип и Марта поставят едни важни общочовешки въпроси, свързани с любовта - какво правим, ако обичаме двама човека едновременно, как избираме, възможно ли е да изберем, трябва ли да се чувстваме виновни, какво жертваме - себе си или щастието на другите, кое избираме - сърцето или разума и има ли вариант за нещо посредата." Това споделя Кристина Верославова, която се превъплъщава в ролята на Марта в сериала.

"Една от основните задачи беше да се избегнат клишетата в такъв вид любовни триъгълници, които са представени не веднъж под какви ли не форми. Опитахме се да го направим, от една страна, много близо до реалността, нещо, което човек може да припознае по най-прекия път, но и да не го затваряме в някакви рамки на представата, на предполагаемото. Надявам се да се е получило добре," разказва Владимир Зомбори, който играе ролята на Филип.

Освен тях, актьорският състав на „Вина“ включва Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова и др. Сред изненадите във „Вина 2“ е участието на една от най-талантливите и обаятелни актриси – Лилия Маравиля. Зрителите ще видят още няколко нови лица – Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Биляна Петринска. Ролите в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

Вижте какво още разказаха за работата си по втория сезон на сериала гостите в студиото на "Култура.БГ".

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад