Янаки Стоилов за спецправосъдието: Важно е да стъпим на реалностите и резултатите, за да вземем решение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

45-тият парламент направи първа крачка към закриването на специализираните съдилища и прокуратури. Законопроектът беше внесен от депутати без обществено обсъждане и без становище от институции и заинтересовани страни. Магистратите от спецструктурите реагираха остро. Мандатът на Народното събрание беше прекратен и засега този законопроект отиде в историята.

Служебният министър на правосъдието, обаче, предложи и ВСС прие решение да се направи анализ на дейността на специализираното правосъдие от създаването му преди 10 години до днес.

Янаки Стоилов започна и проверки в затворите и арестите. Формалният повод беше разказаното от бизнесмена Илчовски за гаври с известен бизнесмен, но публична тайна е, че в местата за задържане и лишаване от свобода проблеми има и то немалки.

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов гостува в студиото на "Денят започва" с коментар за спецправосъдието и готвения анализ на неговата работа, за скандала с подслушването и последствията от него, за амбициите на служебния кабинет и промените в Изпълнителното бюро на БСП.

Какво каза той вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад