Явор Божанков: ГЕРБ докара до колапс градския транспорт в малките и големите градове

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ГЕРБ докара до колапс градския транспорт в малките и големите градове в цяла България. Това каза депутатът от БСП Явор Божанков.

По думите му преговорите между синдикати, работодатели и правителство дават резултат. „Работодателите се отказаха от своите протести не защото не са резонни, а защото видяха, че имат в лицето на правителството партньор, който има конкретни и адекватни мерки. Днес в 10:00 ч. заедно с коалиционните партньори ще обяват всяка конкретна мярка и те ще удовлетворят почти напълно българското общество и бизнеса“, обясни Божанков.

Ние забравихме какво е нормално в тази държава. По-рано един човек на тъмно вземаше решения и близки на ГЕРБ фирми са взели лъвския пай от ковид помощите, а други не са получили нищо. Сега целият процес се случи пред очите на хората – и преговорите между синдикати и работодатели, и преговорите между коалиционните партньори, добави той.

И подчерта, че всяка формация в управлението има по-различни виждания, но това не означава, че нямат много общи тези.

„Тази криза не е само в резултат на войната или на ковид. Това е цикъл в света, който ни заварва в най-лошия момент. Инфлацията периодично ескалира в кризи в света. Философията на БСП е следната: ще минем през тази криза солидарно, ще поемем тежестта поравно“.

И обясни, че предлагат мерки за българските семейства. „Предлагаме актуализация на пенсиите не с 50 лв. на човек, а с над 21 %, с осигурителен доход, който ще осигури справедливост. Хора в момента работили едно и също нещо, с един и същи стаж получават коренно различни пенсии. Нашата цел е цялостна пенсионна реформа“.

БСП предлагат и увеличаване на минималната работна заплата, което ще надхвърля инфлацията, както и да се намали ДДС на регулирани стоки. „Пакетът от над 2 млрд., който ще предложим днес, идва на фона на намаляване на външния дълг на държавата с 2 млрд.“, поясни депутатът от левицата.

Мерките на БСП, според думите на Божанков, целят да инвестират в бизнеса, за да го направи конкурентоспособен. „Нашите предложения са тавани на цените, замразяване на цени за енергоносители, продължаване на помощта към бизнеса“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад