Йордан Терзийски, ПП: ЕК ни поздрави за Плана за възстановяване и устойчивост

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Само за 4 месеца успяхме да ревизираме и надградим Плана за възстановяване и устойчивост на България и в крайна сметката да се одобри. Очакваме в най-скоро време плана да бъде и подписан. Това каза в студиото на “Денят започва” Йордан Терзийски - депутат от ПГ на “Продължаваме промяната”.

За него този план е голяма възможност за нашата държава да се достигне до едно съвсем различно ниво както в здравеопазването, образованието, енергийната ефективност и т.н.

“Критики винаги ще има - това е нормален демократичен процес. Но няма какво да се каже пред това, че дори ЕК ни поздрави за този план, че лично Урсула фон дер Лайен идва в България и този план ще бъде представен”, допълни той.

На въпрос защо 10% от средствата в плана са за завод за батерии Терзийски заяви, че “това е една правилна стъпка в посока “зелена сделка” и енергиен неутралитет" и че значението на този “батериен комплекс” тепърва ще се осъзнава. Той беше категоричен, че в случая няма лобизъм и всяка процедура ще се проведе прозрачно.

Според него не е коректно отпадането на българското вето за преговори за членство на Северна Македония в ЕС да се обвързва с други теми.

“Ние имаме ясни условия, при които Северна Македония трябва да бъде допусната до преговори с ЕС и продължаваме да отстояваме тези наши принципи”, потвърди депутатът на “Продължаваме промяната”.

Йордан Терзийски заяви, че не се обсъжда вариант "Продължаваме промяната" да оттегли кандидатурата на Андрей Гюров за управител на БНБ и допълни, че е важно в коалицията да има единомислие.

Какво още каза Йордан Терзийски вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад