Йорданка Фандъкова: Ще бъде санкционирана фирмата, която почиства районите "Младост", "Триадица" и "Витоша"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На терен са всички екипи, както 178 почистващи машини, така и всички контроли екипи на Столичния инспекторат, на Аварийната дирекция. Продължава почистването. Това каза на брифинг кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ приоритетно се почистват улиците, откъдето преминава градският транспорт.

"Имаме един закъсал автобус на Симеоновско шосе. Всички коли на градския транспорт се движат при зимни условия. Има проблеми с контактната мрежа на трамваите, има забавяне на движението на трамваите по "Граф Игнатиев". Започва почистването на спирки и на подходи към подлези", допълни Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че със сигурност ще има санкции за фирмите, особено за фирмата, която почиства районите "Триадица", "Младост" и "Витоша".

"Констатирани са забавяния при тръгването на тази фирма. Има нужната техника и соли, въпрос на организация е. Санкциите са много сериозни за фирмата, която чисти районите "Младост", "Триадица" и "Витоша". Най-важното в момента е да се осигури движението по основните трасета. Имаме 4 сигнала за паднали дървета, които са обработени. Всички трасета са проходими", каза още Йорданка Фандъкова.

Обилният снеговалеж, който започна рано сутринта, продължава.

 

Вижте повече във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад