За нелоялните търговски практики и мерките срещу тях

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мерките за овладяване на цените не могат да окажат мигновен ефект, заяви Стоил Алипиев, председател на Комисията за защита на потребителите в студиото на "Денят започва" и добави, че данните за наличието на такъв голям обем нарушения са изключително притеснителни. Очаква се мерките, които институциите взимат, да дадат резултат от три до шест месеца.

Стоил Алипиев коментира, че най-често срещаните нарушения са както административни - например, необявяване на цена за единица мярка, така и нелоялни търговски практики. 
 
"Нашите очаквания са прекратяването на тези практики да даде резултат върху пазара и цените да претърпят корекция надолу там, където са били изкуствено завишени", допълни още той. 

Алипиев уточни, че са направени проверки предимно в големите търговски вериги в цялата страна, защото те държат голямата част от пазарния дял.

Комисията за защита на потребителите работи в тясно взаимодействие с всички компетентни органи - Нацинолната агенция по приходите, Агенцията по храните и много други, поясни той.

Целия разговор гледайте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад