За офшорките, Кутията на Пандора или защо богатите също плачат

Предаване: 100% будни, 14.10.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Разкритията на разследването „Pandora Papers” продължават да отекват като гръм от ясно небе седмици наред, излагайки на бял свят финансовите тайни и машинации на политици, милиардери, звезди на шоубизнеса и известни спортисти от целия свят.

"Досиетата "Пандора" изумяват с мащабността си и са резултат от най-масивния теч на информация от 14 компании, предоставящи финансови услуги в офшорни зони. Над документите са работили повече от 600 журналисти от цял свят.

Разбира се България не остана по-назад и също има свои „представители“ политици, както и свързани лица, станали обект на разследването. В него попадат и имена като: Ринго Стар, Елтън Джон, Шакира, Хулио Иглесиас, Клаудия Шифър и много други.

Хулио Иглесиас например притежава 20 компании на Британските Вирджински острови, които са използвани за закупуване на частен самолет и луксозни имоти в Маями.

Повече за офшорните компании и сметки на достъпен език от нашите гости – бизнес консултантът Георги Христулев и адвокатът Ваня Петрова. Вижте видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад