За взривяването на Кримския мост и развитието на войната - разузнавачът ген. Тодор Бояджиев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Какво е възможно да се е случило преди взрива на Кримския мост от миналата събота? Цяла седмица българските институции отричат камионът или товарът да са преминали през наша територия.

Още миналата събота, няколко часа след взрива в „Говори сега“, министърът на отбраната Димитър Стоянов съобщи, че става дума за терористичен акт. 

Към днешна дата от руското разследване съобщават, че е установено, че взривното устройство е било прикрито в ролки от строително полиетиленово фолио в 22 палета с общо тегло близо 23 тона. В началото на август палетите са изпратени от морското пристанище в Одеса до Русе.

За момента никой не твърди, че на наша територия е влизал или е поставено взривно вещество. 

От федералната служба разследване казват още, че от България товарът заминава за Грузия с ферибот. Оттам се отзовава в Армения, след това отново се връща в Грузия, а оттам е доставен и разтоварен в склад за търговия на едро в Армавир. През цялото това време документите на товара са променяни. От Армавир той е качен на нов камион и се отправил към Кримския мост.

Русия е категорична, че става дума за терористичен акт и посочи имена на 12 души, които са замесени във взрива – сред тях няма споменати българи. 

За битките на разузнаването във времена на война, за методите и похватите на службите разговаряхме с ген. Тодор Бояджиев в „Говори сега“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад