Захлаждане и валежи и на изток в сряда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната, включително и по Черноморието, придружени от гръмотевици и  значителни по количество. След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, а вечерта облачността ще започне да се разкъсва и намалява. 

Температурите и в Източна България ще се понижат и максималните ще са предимно между 20° и 25°, в София - около 19°.

Вятърът ще е слаб до умерен, от запад-северозапад, в източните райони и на морския бряг - от изток-югоизток. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, а температурата на морската вода е 24°-25°. 

В планините ще бъде облачно. На много места ще има валежи от дъжд, значителни по количество. След обяд от запад валежите ще започнат да отслабват и спират. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.

В четвъртък в Западна и Централна България ще бъде слънчево. Преди обяд все още по-значителна облачност и слаби валежи ще има в Източна България, но до обяд и там валежите ще спрат, а облачността ще намалее до слънчево време. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°. 

В петък ще бъде предимно слънчево. След обяд със силен вятър от северозапад ще започне да нахлува по-студен въздух. Облачността ще се увеличи и на места, главно в Западна България и планините, ще превали краткотраен дъжд. 

В събота ще е ветровито, с променлива, често значителна облачност и превалявания от дъжд. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са от 14°-15° в северозападните до 22°-23° в югоизточните райони. 

В неделя времето ще се задържи хладно и ветровито, облачността ще е по-често значителна, но вероятността за валежи намалява. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад