Зам.-министър Карина Ангелиева: Имаме сериозна компонента „Наука“ в Плана за възстановяване и устойчивост

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева определи като безотговорно и тъжно заявеното намерение на "Има такъв народ" да върне мандата за съставяне на правителство.

„Това е безотговорно и тъжно да не искаш да поемеш отговорността, когато те е натоварил с тази отговорност избирателят", каза Ангелиева.

Тя е участвала в създаването на Плана за възстановяване и устойчивост. „Министерството на образованието и науката подготви проекти в областта на човешкия капитал – образование, модернизиране на образователна среда, изграждане на съвременна образователна среда вътре в училище; предложихме и конкретни политики, свързани с подкрепа за младите хора, за тези извън работа, тези, които се нуждаят от повече възможности за квалификация и умения в малките населени места“, посочи Карина Ангелиева.

За мен е много важно да увеличаваме парите за научни изследвания и иновации. Имаме сериозна компонента „Наука“ в Плана за възстановяване и устойчивост, добави тя.

Обясни, че гладът за квалифицирана работна ръка не е само в България. „Да, страда бизнесът от квалифицирана работна ръка, което означава, че трябва много повече инвестиции в бърза пътека за квалификация и съвместно с Министерството на труда и социалната политика предлагаме точно това, предлагаме ваучерна политика и бърза пътека за преквалификация“, поясни зам.-министърът на образованието.

„Планът за възстановяване и устойчивост има конкретни параметри. Един от тях е свързан с вече започнали реформи. Вторият важен елемент е зрялост на инвестиционните проекти, т.е. проекти, които веднага могат да започнат инвестиции“, заяви още Ангелиева.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад